سبحانی فر : با فیلتر تلگرام از چاله به چاه افتادیم

اردیبهشت ۲۶, ۱۳۹۷
149 بازدید

  مراسم بهره‌برداری از فاز نخست دولت همراه عصر دیروز برگزار  با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و در آن تاکید شد که با دولت همراه به‌جای اینکه نیاز باشد مردم برای دریافت خدمات مراجعه کنند، می‌توان خدمات دولتی را همه وقت و همه جا به آن‌ها ارائه داد. رسول سراییان – رییس سازمان […]

 

مراسم بهره‌برداری از فاز نخست دولت همراه عصر دیروز برگزار  با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و در آن تاکید شد که با دولت همراه به‌جای اینکه نیاز باشد مردم برای دریافت خدمات مراجعه کنند، می‌توان خدمات دولتی را همه وقت و همه جا به آن‌ها ارائه داد.

رسول سراییان – رییس سازمان فناوری اطلاعات – در این مراسم اظهار کرد: امروز از دو محور رونمایی می‌شود؛ محور اول رونمایی از ۵۵ خدمت دولت همراه و محور دوم اعلام طرح قطب‌های دیتاسنتر است که از پروژه‌های راهبردی شبکه ملی اطلاعات محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید بزرگ‌ترین اتفاقات حوزه ICT رخ داده است، افزود: اتفاقاتی که در حوزه زیرساخت رخ داده، منحصربفرد بوده است. در این مدت بیش از ۳۵ هزار سایت موبایل نسل سه و چهار ایجاد شده و بیش از ۵۰ میلیون شهروند ایرانی از این بستر استفاده می‌کنند.

سراییان با بیان اینکه زیرساخت تحول دیجیتالی مبتنی بر بخش دسترسی است، گفت: سرمایه‌گذاری در این زمینه توسط بخش خصوصی انجام شده و ابزار مردم، گسترش موبایل بوده است و دولت هم تنها مقررات‌گذاری کرده است. این موضوع تجربه موفقی در توسعه شبکه موبایل بود.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: رییس‌ جمهوری، یکم اردیبهشت سال جاری در سالن اجلاس مدیران ارشد عنوان کردند که اگر در راستای تسریع راه‌اندازی دولت الکترونیک تلاش کنیم، فساد کاهش‌ می‌یابد و مردم نباید برای دریافت خدمات به طبقات بالای یک ساختمان اداری بروند. امروز با دولت همراه به جای اینکه نیاز باشد مردم برای دریافت خدمات مراجعه کنند، ما می‌توانیم خدمات دولتی را همه وقت و همه جا به مردم ارائه دهیم. این ویژگی متمایز دولت همراه نسبت به گروه‌هاست.

 

فیلترشکن‌ها امنیت اقتصادی، فرهنگی، روانی و اجتماعی ما را به خطر انداخته‌اند

در ادامه رییس کمیته‌ی ارتباطات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نمی توان جلوی رشد تکنولوژی را گرفت، گفت: باید در برابر آن خودمان را تقویت کنیم. با فیلتر کردن تلگرام فقط از چاله به چاه افتادیم و امروز فیلتر شکن ها امنیت اقتصادی، فرهنگی، روانی و اجتماعی ما را به خطر انداخته اند.

رمضانعلی سبحانی‌فر گفت: نگاه به ارتباطات با گذشته بسیار متفاوت است و بایستی با سرعت تکنولوژی جلو برویم زیرا امروز همه اقشار نیازمند تکنولوژی  و فناوری هستند.

وی لازمه حضور در عصر اطلاعات را انتشار بیشترین داده با ارزان ترین قیمت و در سریعترین زمان معرفی کرد و افزود: این امر نیازمند این است که ظرفیت ها را افزایش دهیم.  امروز زمان محدود کردن اطلاعات برای دستیابی به مقاصد نیست، بلکه برای رسیدن به مقصود باید خودمان را تقویت کنیم.

سبحانی‌فر خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند اگر فرصتی پیش بیاید این بخش را برای کار و تلاش انتخاب می کنم.

وی با اشاره به اینکه نمی توان جلوی رشد تکنولوژی را گرفت، گفت: باید در برابر آن خودمان را تقویت کنیم. با فیلتر کردن تلگرام فقط از چاله به چاه افتادیم و امروز فیلتر شکن ها امنیت اقتصادی، فرهنگی، روانی و اجتماعی ما را به خطر انداخته اند.

وی گفت: چند درصد مردم از تلگرام خارج شده اند و به پیام رسان های بومی وارد شده اند. برای ترغیب مردم باید اعتماد سازی داشته باشیم و مردم دستوری به جای دیگری نمی روند.

سبحانی فر با تاکید بر برنامه ششم توسعه کشور گفت: اگر سرعت و ظرفیت را بالا نبریم قطعا از برنامه عقب می مانیم ما در بحث دولت الکترونیک باید ۶ رتبه صعود می کردیم و الان سه رتبه بالا آمده ایم و باید این عقب ماندگی را جبران کنیم.

وی با بیان اینکه باید چهار خدمت آموزش، کشاورزی، سلامت و خدمات بانکی را به ۸۰ درصد روستا برده باشیم، گفت: باید سرعت کار را بالا ببریم زیرا ما می بینیم که طرح در همه شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر هم ارایه نشده است.

وی خاطر نشان کرد: اگر تلاش نکنیم مثل شبکه های اجتماعی خارجی به ما دیکته می کنند و لذا از این جهت باید سرعت را بالا ببریم.

نماینده مردم سبزوار، جغتای و جوین با اشاره به اینکه زیر ساخت دولت همراه آماده شده است، گفت: اگر سازمان هایی که باید به مردم خدمات ارایه دهند نیایند،  هزینه اضافه کرده ایم و بخشی از این وظیفه بر عهده وزارت ارتباطات و به ویژه شورای عالی فناوری اطلاعات است که دستگاه هایی که باید این خدمات را ارایه دهند به صورت جزیره ای عمل نکنند.

وی افزود: متاسفانه دستگاه های اجرایی علاقمند هستند دیتاها را ارایه ندهند و انتظار ما این است که دستگاهها هماهنگی بیشتری داشته باشند، چون هر چه اطلاعات و دیتاهای بیشتری به اشتراک گذاشته شودعامل توسعه و پیشرفت می شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمام دستگاه باید اطلاعات خود را در دولت همراه به اشتراک بگذارند گفت: مجلس به جد نظارت بیشتری برای به اشتراک گذاری داده های سازمان ها خواهد داشت تا خدمات بهتر و بیشتری را به مردم ارایه شود و این بخش را بیش از گذشته تقویت می کنیم زیرا عامل پیشرفت کشور است.

همچنین محمدجواد آذری جهرمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در این برنامه، اظهار کرد: روز ارتباطات امسال با حواشی همراه بود. واقعیتی وجود دارد و آن سردرگمی در سیاست‌گذاری حوزه رسانه نوین در کشور است. مردمی که به میهن خود و رهبر انقلاب علاقه‌مندند، نمایندگان مجلس و دولتمردان را انتخاب می‌کنند، از طرفی مجلس منتخب مردم قانونی برای ماهواره را تصویب می‌کند، قانون و دستگاه قضا حکم می‌دهد و پلیس نیز اجرا می‌کند. با این وجود هم مردم و هم مجلس در مقابل این موضوع مقاومت می‌کنند و آن را نمی‌پذیرند.

وی با بیان اینکه علت را بیابیم، فیلتر و فیلترشکن معلول بلاتکلیفی ماست گفت: این موضوعات از زمان شبکه‌های اجتماعی اورکات، فیس بوک و وی چت وجود داشته است. باید یک سیاست و تکلیف در کشور مشخص شود و در تقابل با افکار عمومی، سیاست‌ها مشخص باشد. ما نباید نیروهای منابع انسانی خود را نابود کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ظرفیت‌های موجود برای سیاستگذاری اظهار کرد: شورای عالی فضای مجازی، مجلس به لحاظ قانونگذاری و مجمع تشخیص مصلحت نظام به لحاظ سیاستگذاری ظرفیت‌های موجود هستند. ما نیز دیدگاه‌هایمان را به صورت شفاف گفته‌ایم. باید حقایق جامعه را مطرح کرد و فضا نباید طوری باشد که از گفتن حقایق منع شویم. افکار عمومی را نباید به سمتی سوق داد که دچار خودفیلتری شوند.

وی با اشاره به گزارشی از توسعه رشد شاخص‌های ICP بیان کرد: تمامی ۱۲۴۶ شهر کشور از خدمات نسل سه و چهار بهره‌مند شده‌اند، در حالی که این عدد تا پایان سال قبل حدود ۵۰ درصد بود. همچنین ما در ابتدای دولت دوازدهم تمام ۶۵ هزار روستا و آبادی پایش کردیم. طبق جمع‌آوری شاخص‌های مناطق کم‌تر برخوردار از جهت ارتباطات ثابت، موبایل و اینترنت، در حال حاضر ۳۵ درصد مناطق روستایی از ارتباطات برخوردار بودند که در هفت ماه گذشته توانستیم به شاخص ۵۵ درصدی برسیم.

آذری جهرمی با تاکید بر عقب ماندگی کشور در حوزه ارتباطات ثابت، بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ هزار کیلومتر فیبر نوری واگذار شده که عقب ماندگی در برنامه محسوب می‌شود. شاخص گذاری ما این است که تا پایان سال جاری به دو میلیون پورت برسیم. حجم ارتباطات بین‌الملل ما از ۷۳ گیگابیت در ثانیه در ابتدای دولت اکنون به ۱۲۰۰ گیگابیت در ثانیه رسیده است. در ظرفیت شبکه داخلی از ۶۴۰ گیگ به ۵۴ ترابیت رسیدیم. همچنین میزان ترافیک داخلی در ابتدای دولت ۴۰ درصد بود که با تشکیل مصوبه تنظیم مقررات ارتباطات ۶۰ درصد رشد کلی در محتوای داخلی داشتیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در زمینه شاخص‌های رشد توسعه (IDI) امسال به بالاترین نرخ رشد زیرساخت‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات در منطقه و رتبه دوم در دنیا رسیدیم. در برنامه ششم توسعه، ۳۰ رتبه ارتقاء آمده است که البته در گزارش سال ۲۰۱۸ با توجه به توسعه‌های انجام شده از جمله پوشش سراسری اینترنت، رشد قابل توجهی خواهیم داشت.

 

وی با اشاره به میزان مشترکان فعال موبایل بیان کرد: همان طور که پیش از این هم اشاره شد، در شبکه همراه اول از ۵۰ میلیون مشترک فعال، ۱۸ میلیون همچنان از خدمات گوشی‌های هوشمند استفاده نمی‌کنند. در ایرانسل از ۳۰ میلیون مشترک، ۹ میلیون مشترک از گوشی‌های هوشمند استفاده نمی‌کنند. البته اجاره رجیستری به اپراتورها کمک می‌کنند که با باندلینگ این اعداد را کاهش دهند.

آذری جهرمی با تاکید بر لزوم رشد شاخص‌های توسعه بیان کرد: شعار امسال توسعه استفاده از IT است و این موضوع توانمندسازی‌هایی از جمله دولت همراه می‌خواهد. ما برنامه داریم شاخص IDI را ۳۰ رتبه ارتقاء دهیم. سال گذشته در حوزه توسعه شاخص‌ها رتبه ۶۷ را داشتیم، هر چند ما شاخص دیگر EGDI را داریم که در راستای ۱۰۲ هستیم و باید آن را نیز ارتقاء دهیم.